Atari neadatinis printeris. Tikrai, nors ir atrodo, kad tai adatinis (dot matrix) spausdintuvas, tačiau šis printeris neturi adatėlių. Spausdinimas vyksta kai ištrižas pagaliukas atsitrenkia į briaunota veleną (vienoje nuotraukoje kiek matosi). Todėl galima spausdinti tik per ploną popierių- smūgis gaunasi kaip iš dviejų pusių. Dar blogiau, galima naudoti tik “traktorinį” popierių. Gerai, kad vokietis prie printerio pridėjo popieriaus… daug. Kogero popieriaus svoris didesnis nei pačio printerio. Dar pridėjo naują dažomąją juostelę. Printeris self-test režime veikia. Prie atario dar nepajungiau.

Pagal dizainą labai gerai įsipaišo į XL seriją. Ši serija man labiausiai patiko ir nusprendžiau ją visą surinkti (aišku be 1045XLD/1400XL -jie abu labiau prototipai ir vienintelis užfiksuotas aukcionas parodė kosminius skaičius. Kaip rašė vienas forumo dalyvis- “kai kuriose šio forumo skaitytojų šalyse galima nusipirkti namuką už to kompiuterio kainą”.

Kiek pamenu, panašios “mechanikos” printerį turėjau prie savo pirmo atario, tačiau anas lygtai buvo ne “firminis”, o kokia nors “seikoša”. Iš tikro tai Seikosha GP-500 su Atari korpusu. Arba Commodore MPS-801.